HVERDAGEN

EgåE15F16044.JPG

Som elev på EUH har du undervisning alle hverdage, ligesom du er vant til fra skolen. Derudover er hverdagen på en højskole meget anderledes end for eksempel folkeskolen eller gymnasiet. Vi spiser morgenmad sammen, og det giver en både hyggelig og god start på dagen. Vi har erfaret, at elever, der måske tidligere sprang morgenmaden over, nu har mere energi, som jo er nødvendig for at lære noget.

MORGENSAMLING

Efter morgenmaden er der morgensamling, hvor en lærer indleder dagen med et lille oplæg, efter at alle elever er blevet registreret tilstedeværende.

”10 I 1”-SAMLING

Når klokken slår 10 minutter i et, er der samling igen. Her får I beskeder fra underviserne eller forstanderen. Det er også til denne samling, vi synger. Sangen er en højskoletradition, der giver sammenhørighed og bringer os tættere på hinanden. Vi synger efter den blå højskolesangbog, og vi har også vores egne sanghæfter. Har du ønsker om at synge en bestemt sang, kan vi sikkert finde ud af det.
Til denne fællessamling kan du som elev komme med beskeder til de øvrige elever, for eksempel hvis du vil gå til stranden eller arrangere en fodboldturnering om eftermiddagen.

MØDETIDER

Vi har indført senere mødetider, end du sikkert er vant til. Det har vi gjort, fordi det viser sig, at I unge mennesker lærer bedre klokken ti end klokken otte. Vi begynder undervisningen kl. 10.00, men møder senest kl. 9.30 til morgenmad.

WEEKENDEN

61609604_2498558596822600_2167178121751560192_o.jpg

I weekenderne kan du enten vælge at blive på skolen eller tage hjem til din familie eller venner. Der er tilrettelagt enkelte weekender, hvor du skal blive på skolen, fordi vi har nogle specielle arrangementer.

Du kan måske have brug for at komme hjem og lade op eller restituere oven på alle de nye indtryk. Vi opfordrer dog til, at du også sommetider bliver på skolen i weekenderne, da det også er her, der kan ske uforudsete, sjove og minderige ting og sager.


 

PLANER

Det er vores erfaring, at det er en god idé at lave nogle planer for weekenden. Om det er at tage ind til Aarhus, lave en rundboldturnering eller læse tre krimier i rap, er helt op til dig. Aarhus har et væld af muligheder inden for alt fra kultur over sport til natur. Derudover ligger EUH i naturskønne omgivelser tæt på både strand og land, så I har gode muligheder for mindre ture.
Du har også mulighed for at fordybe dig i et af dine fag, da du har adgang til faglokalerne. Spørg blot vagtlæreren – og husk at rydde op efter dig selv, så lokalet er klar til brug igen mandag formiddag.

VAGTLÆRER OG VAGTTELEFON

Der er altid en vagtlærer til stede på skolen såvel i weekenden som i hverdagene, når undervisningen er slut. Vagtlæreren har en telefon, som du altid kan ringe til, hvis der opstår et problem. Vi må dog opfordre til, at dette ikke misbruges, særligt ikke om natten. Ring kun, hvis du ikke selv kan løse dit problem.

FESTERNE

Cirka en gang om måneden er der café eller fest på skolen. Vi anbefaler, at du så vidt muligt forsøger at komme til festerne, for det er vores erfaring, at det rykker rent socialt.

FESTUDVALGET

Som elev kan du blive en del af festudvalget og udleve din indre eventmager. Så går du med en drøm om at arrangere en fest med f.eks. X-Factor-tema eller 80’er-musik, har du her muligheden.

MADEN

_MG_0733_vers2.jpg

Du får tre hovedmåltider og tre mellemmåltider om dagen, så der er brændstof nok til at holde koncentrationen hele dagen igennem. Fordi vi har flere forskellige kokke med hver deres specialer, vil du opleve at få serveret et bredt udvalg af velsmagende, sund og nærende mad. Vi går op i, at maden ser indbydende ud, og vi håber du i løbet af dit ophold også får udvidet din smagsmæssige horisont.

SPECIELLE BEHOV

Er du allergisk, vegetar, eller har du andre specielle behov, skal vi nok sørge for, at der altid er et alternativ til dig. For eksempel laver vi æblekagen både med og uden nødder. Fortæl det blot ved tilmelding eller direkte til køkkenpersonalet den første dag.

MORGENMAD

Til dagens første måltid kan du vælge mellem forskellige slags morgenmadsprodukter, müsli, frugt, hjemmebagt brød, ost, marmelade, flere forskellige slags yoghurt og flere ting, som skifter fra dag til dag. Dertil er der mælk, kaffe og the.

FROKOST

Frokostbuffeten byder både på kold og varm mad, og du kan altid forsyne dig med en god gammeldags sammenklapper. Du finder også altid flere former for grønt. Det kan være salat, grønsagsstave eller rester fra gårsdagens aftensmad.

AFTENSMAD

Aftensmaden varierer meget, og du kan opleve at få serveret mad fra alle verdenshjørner, f.eks. lasagne, burger og vietnamesisk nudelsuppe. Vi går op i, at maden skal være sund og velsmagende, og har du specielle ønsker, er du altid velkommen til at komme med forslag til retter. 

MELLEMMÅLTIDERNE

Formiddag, eftermiddag og aften har du mulighed for at tanke ny energi, når der bliver sat et mellemmåltid frem. Det kan for eksempel være frugt, knækbrød eller indimellem kage.

 

FØLG OS PÅ INSTAGRAM PÅ EGAA_UNGDOMSHOJSKOLE