SOMMERHØJSKOLE 2018 - 12 juli til 1 august

Sommerhøjskole med intensive læringsforløb

Har du en drøm om at starte på en ungdomsuddannelse til sommer, men mangler de sidste faglige kompetencer, så er et sommerkursus på Egå Ungdoms-Højskole måske noget for dig.

Vi vægter din faglighed højt og tilrettelægger undervisningen efter dine behov. Du vil opleve, at du efter højskoleopholdet vil stå stærkere som menneske. Du får en sommerferie, du aldrig vil glemme, med gode oplevelser, nye venner og en styrket faglighed. Dansk og matematik vægtes højt på skemaet, men udover undervisningen skal du også deltage i udflugter, bålaftener og meget mere. Og du bliver en del af et højskoleliv, hvor du deltager i; fælles morgensamlinger, fællesspisning og fællesskabet med de andre unge. Højskolen har en stor hal og gode udendørs faciliteter.

Dansk og matematik: Du bliver undervist i både mundtlig og skriftlig dansk. I matematik arbejder vi med både problemregning og færdighedsregning, og vi tager fat på de udfordringer, som du måtte have. I dansk og matematik har vi kompetente og inspirerende undervisere, som tilrettelægger undervisningen efter dig og dit niveau. Vi bestræber os på at undervise for at øge din faglighed, men også dit gåpåmod, med et mål om at skabe elever, der er mere sikre på deres faglige og menneskelige egenskaber.

Grøn aktivisme: Vi er ude så meget som mulig og diskuterer bæredygtighed og arbejder praktisk med permakultur. Vi skal plante samt skabe en skov- og sansehave, som skal fungere som eksperimentelt undervisningsrum.

Design: Uanset om du allerede har syet det halve af din garderobe eller aldrig har rørt nål, tråd og symaskine, kan du deltage. I designlokalet er der plads til at eksperimentere med materialer og teknikker, og der er tid til at fordybe sig og give kreativiteten frit løb.

Psykologi: Her bliver du klogere på, hvordan du kan håndtere udfordringer som f.eks. eksamenssituationer, konflikter, og mindset.

Du vil opleve tre fantastiske uger sammen med andre unge mennesker, fællesskab, dans, fælles oplevelser, bålhygge, fælles sang, udflugter, inspirerende undervisere og udfordringer.

På Egå Ungdoms-Højskole har du mulighed for at bo på enkeltværelse, og så ligger vi tæt ved strand og storby.

 

Pris

Kursets normale pris er 11.000,- kr., men da kurset er støttet med midler fra Satspuljen, er det muligt at få opholdet for blot 4.500,- kr, forudsat, at man er en del af projektets målgruppe og har skrevet en ansøgning, og fået denne imødekommet af den højskole man ønsker at starte på.

For elever der har fået imødekommet deres ansøgning er prisen altså 4.500 kr. 

Det skal bemærkes, at der i særlige tilfælde, og ved en individuel konkret vurdering, er mulighed for at få tilskud til dele af beløbet på 4.500 kr. Ansøgning om yderligere nedbringelse af egenbetalingen rettes til den skole, man ønsker at starte på.

Tilmeld dig allerede nu, da der er et begrænset antal pladser.

Du er velkommen til at kontakte kontoret for yderligere information.

OBS: Du må IKKE være fyldt 19 år på dagen kurset starter. Du SKAL være fyldt 16 1/2 ved kursus start. Er du kun fyldt 16, kan du søge om dispensation, hvis vi får en uddannelsesplan fra din U.U. Vejleder.


 

 

 

IMG_2945 copy.jpg

MÅLGRUPPE OG optagelsesKRITERIER

  • Unge mellem 16-19 år, der ikke har en uddannelse eller faglige forudsætninger for at kunne starte på ordinær uddannelse.
  • Unge der ikke har fået 2 i dansk og/eller matematik, samt ikke har afsluttet folkeskolen eller har været udenfor uddannelse i længere tid.
  • Unge som er uddannelsesmotiverede og som mangler det sidste for at kunne starte på en ungdomsuddannelse.
  • Unge der er frafaldet en ungdomsuddannelse.