UDDANNELSESVEJLEDNING

Som 16-19-årig er det helt almindeligt at være i tvivl om, hvad man vil efter folkeskolen. Det kan være svært at vælge en uddannelse, og nogle af de elever der starter på EUH, er netop sprunget fra deres ungdomsuddannelse før tid. Derfor er det en af vores vigtigste opgaver at klæde dig på til tiden efter højskoleopholdet. Udover at skabe et socialt og fagligt miljø, som giver dig lyst og motivation til at lære nyt, hjælper vi dig godt videre i uddannelsessystemet.

Du får en samtale med vores uddannelsesvejleder, om hvad du er god til, hvad du gerne vil blive bedre til, og hvilken uddannelse der passer bedst til dig. Vores vejleder kan også hjælpe dig med at udfylde og indsende en ansøgning til en ungdomsuddannelse. Det er vores erfaring, at et højskoleophold med vejledning gør dig bedre rustet til livet og giver dig større tro på egne evner. 

 

 

AFKLARING

En af nutidens største udfordringer for jer unge er, at der er så mange muligheder. Fortvivl ikke, hvis du stadig ikke ved, præcis hvilken retning dit liv skal tage, eller det hele virker uoverskueligt. Sammen med studievejlederen bliver du mere afklaret omkring, hvad du gerne vil efter højskolen. Du kan opnå afklaring i forhold til f.eks.:

    •    Hvad er jeg god til – eller hvad vil jeg gerne blive god til?
    •    Hvad kan jeg lide at beskæftige mig med?
    •    Hvilken slags uddannelse passer mig bedst – teori, praksis eller begge dele?

FAG PÅ VUC

Er du fyldt 18 år, har du mulighed for at følge et fag på VUC, hvis du mangler et fra 9. eller 10. klasse. Det er dog vores erfaring, at det kræver meget disciplin af dig at læse et fag på VUC, samtidig med at du er elev her på højskolen, og derfor anbefaler vi, at du kun følger et enkelt og maksimum to fag.  

RUSTET TIL FREMTIDEN

Det er vores klare erfaring, at vejledningen – sammen med selve opholdet her – ruster dig til livet efter højskolen, og giver dig tro på muligheder frem for begrænsninger.
Du er velkommen til at kontakte vores vejleder på peter@euh.dk.