ALTERNATIV TIL GYMNASIET, EFTERSKOLE ELLER 10. KLASSE

 

bliv uddannelsesparat på ungdomshøjskole

Måske er du droppet ud af gymnasiet eller din efterskole? Måske har du valgt den forkerte uddannelse, ikke kommet i gang med én eller er skoletræt? Lad Egå Ungdoms-Højskole hjælpe dig til at blive uddannelsesparat, alt imens du får en pause fra den almindelige skolegang med lektier, karakterer og eksamener. Hos os har vi tiden til at finde ud af, hvem vi er og hvad vi vil, så vi kan møde resten af vores liv med fornyet selvtillid og gåpåmod.  

Du er altid velkommen til at komme på besøg - du kan bestille rundvisning HER.

I videoen herunder kan du høre tidligere elev Sara, fortælle om hendes vej tilbage i livet og i  uddannelse.

Et ophold på ungdomshøjskole virker!                                                                                    Der kan være mange grunde til, at du vælger ikke at gå i gang med eller at droppe din uddannelse, men dit (uddannelses)liv slutter ikke her! 80 % af de unge, der tager et ophold på højskole, er efter endt ophold enten i uddannelse, arbejde eller har gennemført en ungdomsuddannelse, viser evaluering af det såkaldte Kombinationsprojekt fra 2015. Det er 27% flere end de der ikke tager et højskoleophold.  

Så det er muligt at droppe sin uddannelse, tage en pause, og så vende tilbage med en holdbar plan. Vi på Egå Ungdoms-Højskole er specialister i at hjælpe dig videre i livet og i uddannelse, alt i mens du får en masse nye venner, fede oplevelser og spændende fag.

Hvad kan vi så gøre for de unge?
En højskole er en fri skoleform uden eksamener, men med en lang tradition for at ruste unge mennesker til livet, uddannelse og til at indgå i forpligtende fællesskaber. Her kan de finde ud af, hvad de har lyst til, er gode til og lære sig selv bedre at kende.

På Egå Ungdoms-Højskole opnår vi resultater bl.a. ved at:

  • tilbyde et break fra den normale skolegang. Vi har ingen lektier, karakterer og eksamener.
  • fokusere på uddannelsesvejledning og -parathed.
  • arbejde pædagogisk fokuseret med elevernes sociale kompetencer, modenhed og selvstændighed.
  • tilbyde mentorordning til unge med specielle udfordringer.
  • tilbyde et forpligtende fællesskab med andre unge. 
  • tilbyde et livsafklarende og personligt udviklende forløb med spændende fag.