ALTERNATIV TIL GYMNASIET, 10. KLASSE ELLER EFTERSKOLE

 

bliv uddannelsesparat på ungdomshøjskole

Måske er du droppet ud af gymnasiet eller din efterskole? Måske har du valgt den forkerte uddannelse, ikke kommet i gang med én eller er skoletræt? At tage på højskole har vist sig at være et rigtig godt alternativ til gymnasiet, efterskole eller 10. klasse: Lad Egå Ungdoms-Højskole hjælpe dig med at få lysten til at lære tilbage og til at blive uddannelsesparat, alt imens du får en pause fra den almindelige skolegang med lektier, karakterer og eksamener. Ungdomshøjskolen er et fællesskab med oplevelser for 16-19 årige, og er netop derfor et oplagt alternativ til gymnasiet. Hos os har vi tiden til at finde ud af, hvem vi er og hvad vi vil, så vi kan møde resten af vores liv med fornyet selvtillid og gåpåmod. 

Læs også den spændende artikel om Tobias, der droppede gymnasiet for at finde sig selv på Egå Ungdoms-Højskole her. 

Du er altid velkommen til at komme på besøg. Vi giver gerne en personlig rundvisning til dig og din familie: du kan booke din rundvisning HER.

I videoen herunder kan du høre tidligere elev Sara, fortælle om hendes vej tilbage i livet og i  uddannelse.

Derfor er ungdomshøjskole et godt alternativ til at starte på gymnasiet, efterskole eller i 10. klasse                                                                                   

Der kan være mange grunde til, at du ikke ønsker at begynde i gymnasiet eller 10. klasse. Der kan ligeledes være mange grunde til, at du dropper ud af gymnasiet eller går med tanker herom. Og det er helt ok! Et ophold på en ungdomshøjskole betyder nemlig, at dit (uddannelses)liv ikke går i stå eller slutter helt. 80 % af de unge, der tager et ophold på højskole, er efter endt ophold enten i uddannelse, arbejde eller har gennemført en ungdomsuddannelse, viser evaluering af det såkaldte Kombinationsprojekt fra 2015. Det er 27% flere end de der ikke tager et højskoleophold.  

Så det er muligt at droppe sin uddannelse, tage en pause, og så vende tilbage med en holdbar plan. Vi på Egå Ungdoms-Højskole er specialister i at hjælpe dig videre i livet og i uddannelse, alt i mens du får en masse nye venner, fede oplevelser og spændende fag. Du kan læse mere om os og livet på højskole for unge i vores brochure HER.

Mor og far: Hvad kan vi gøre for dit barn?

En højskole er en fri skoleform uden eksamener, men med en lang tradition for at ruste unge mennesker til livet, uddannelse og til at indgå i forpligtende fællesskaber. Her kan de finde ud af, hvad de har lyst til, er gode til og lære sig selv bedre at kende. Derfor er vi et af de allermest oplagte alternativer til gymnasiet.

På Egå Ungdoms-Højskole opnår vi resultater bl.a. ved at:

  • tilbyde et break fra den normale skolegang. Vi har ingen lektier, karakterer og eksamener.

  • fokusere på uddannelsesvejledning og -parathed.

  • arbejde pædagogisk fokuseret med elevernes sociale kompetencer, modenhed og selvstændighed.

  • tilbyde mentorordning til unge med specielle udfordringer.

  • tilbyde et forpligtende fællesskab med andre unge.

  • tilbyde et livsafklarende og personligt udviklende forløb med spændende fag.

Tag første skridt - mød os her

Vi ved, vi også kan gøre rigtig meget for dig, der søger et alternativ til at gå i gymnasiet eller på efterskole og 10.klasse - eller som måske allerede er i gang med gymnasiet og overvejer at droppe ud. Og vi er slet ikke i tvivl om, at et ophold på Egå Ungdoms-Højskole giver dig en uforglemmelig oplevelse, hvor du knytter livslange venskaber, får dyrket dine interesser og helt sikkert hjælper dig til at finde den helt rigtige retning i livet for dig.

Vi vil rigtig gerne møde dig og din familie og vise vores højskole frem på en rundvisning: Ring til Stig, Winnie eller Susanne på kontoret på 86220126 og aftal en tid til en personlig rundvisning eller læs mere om hvad vi kan tilbyde dig i vores brochure.