FGU / EGU PÅ UNGDOMSHØJSKOLE

Herunder kan du læse OM MULIGHEDERNE FOR AT KOMBINERE FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE (FGU) OG ERHVERVSGRUNDUDDANNELSE (EGU) med et ophold på Egå Ungdoms-Højskole.

 
_MG_3040.jpg

DEL AF FGU ERHVERVSSPORET (EGU)

Et højskoleophold kan være en del af skoleforløbet på en Erhvervsgrunduddannelse EGU. Her vil eleven skærpe sine personlige og sociale kompetencer således at det i fremtiden vil blive muligt for den unge enten at gennemføre en ungdomsuddannelse eller fungere i et regulært arbejde. Eleven følger højskolens almindelige undervisning og modtager derudover vejledning om uddannelses-, og erhvervsmuligheder. Eleverne modtager ved endt ophold et bevis der beskriver mål og indhold for højskoleopholdet. 

_MG_2963.jpg

ALTERNATIV TIL FGU

Denne løsning er for de unge der ikke passer ind i en FGU. Eleven kan i samråd med sin vejleder aftale et ophold på ungdomshøjskole som et forberende tilbud, der vil give den unge de rette personlige og sociale kompetencer til at starte og gennemføre en kompetencegivende ungdomsuddannelse. 


 

 

STORE ANALYSER VISER GAVNEN AF ET HØJSKOLEOPHOLD

I gennem det store Kombinationsprojekt har Højskolerne dokumenteret en stor effekt af højskoleophold ift efterfølgende at gennemføre en kompetencegivende ungdomsuddannelse. Af de 500 højskoleelever, der deltog i projektet er 78% efterfølgende enten i arbejde, i uddannelse eller har fuldført en ungdomsuddannelse. En analyse blandt 350.000 unge har vist, at sandsynligheden er 27% større for at vende tilbage til uddannelsessystemet hvis de har været på højskole. Effekten er endnu større for unge fra ikke-uddannelsesparate hjem - hele 55%!