ELEVER FORTÆLLER

Frida Voigt de Klauman stoppede i gymnasiet efter et halvt år og startede i januar på Egå Ungdoms-Højskole. ”Her har jeg fået plads til det, jeg interesserer mig for, og jeg har fundet ud af, at det er ok at være mig”. Frida skal til sommer arbejde som frivillig i udlandet, og derefter vil hun starte på HF. ”Højskolen er et frirum, hvor jeg laver de ting, jeg godt kan lide. Jeg er sikker på, jeg bliver klar til at prøve noget nyt”.

 

Jonas’ og Fridas historier er bare to blandt mange af vores elever, som finder lysten og motivationen til uddannelse igen.

Jonas Refsby gik fra 9. klasse direkte til gymnasiet, men droppede ud igen. ”Jeg startede i gymnasiet, fordi alle gjorde det, men jeg var egentlig skoletræt og ikke klar til det”. Jonas skal efter sommerferien starte på HF (Århus Akademi), men skal – mens han er på højskole – tage matematik på 10. klassesniveau – på VUC i Århus. ”Jeg fandt nogle nye sider af mig selv, og på den måde blev jeg mere personligt afklaret. Da jeg skulle vælge uddannelse, havde jeg fundet lysten og motivationen igen”.