FAGENE PÅ EUH

INGEN EKSAMENER, LEKTIER ELLER KARAKTERER!

Da vi er en højskole har vi ingen eksamener, lektier eller karakterer og du får derfor en tiltrængt pause fra at blive målt og vejet fagligt. Dét giver dig tid og rum til at lære en masse nyt i dit tempo og indenfor de emner du finder interessante.

VÆLG FRIT MELLEM 35 FORSKELLIGE FAG

På EUH kan du i løbet af et ophold vælge ni fag ud af ca. 35 forskellige, der alle har én ting til fælles: Du behøver ingen forudsætninger for deltagelse, bare du er åben og nysgerrig og har lyst til at prøve noget nyt. (Med undtagelse af rytmisk sammenspil i musik, hvor du skal have kendskab til min. et instrument). Det kan også være, at du allerede har stiftet bekendtskab med flere af fagene og nu ønsker at dygtiggøre dig yderligere. Du får masser af tid og rum til at nørde med lige præcis dét du interesserer dig for.  

NYE, SPÆNDENDE FAG

Det er helt bevidst, at vi hverken har dansk, engelsk eller matematik på skemaet her på Egå Ungdoms-Højskole. Vi ønsker nemlig at give dig en oplevelse ud over det sædvanlige og lade dig snuse til nye, spændende fag. Det er lige nu, du har chancen for at vælge nogle af de ting, du altid har drømt om. Og husk – du behøver ikke have stået med et kamera i hånden for at vælge foto, og du behøver ikke kende Kierkegaard for at vælge filosofi. Vælg med hjertet!

KREATIV, MUSIKALSK, INTELLEKTUEL, SPORTY?

På EUH elsker vi kreativitet! Vi tror på, at netop kreativ udfoldelse bidrager til den innovative tænkning, som samfundet skal bygge på og har behov for i fremtiden. Uanset om du er til musik, kreativ udfoldelse, sport eller højtravende tanker, har vi garanteret noget for dig. Gå på opdagelse i vores fag nederst på siden, og byg selv dit skema her.

UNDERVISERE

Du bliver mødt af top engagerede og professionelle faglærere, som hver især er superdygtige til deres fag. Du bliver mødt i øjenhøjde og oplever, at din faglærer støtter, inspirerer og udfordrer dig. Du er også altid velkommen til at skrive til underviseren i det pågældende fag, hvis du har spørgsmål.

SPROG

Da vi har en del engelsktalende internationale elever på skolen, vil fag og fællessamlinger blive oversat til engelsk. Enkelte af vores fag vil primært være på engelsk, så der er gode muligheder for at støve sit engelske af, hvis man ønsker dette. Er engelsk ikke din stærke side tager vi selvfølgelig hensyn til dette.

 

DRAMA & TEATER

Drama & Teater Højskole - Et højskoleophold for de 16-19 årige

Træd ud i rampelyset og slip din indre drama queen løs. I faget drama lærer du at bruge din krop, stemme og slippe følelserne løs. Læs mere om faget

FOTO

Foto Højskole for unge - Lær om digital og analog fotografering

I faget Foto lærer du bl.a. om komposition, lys og farver. Med kameraet i hånden skal du på jagt efter de gode billeder.

E-SPORT

E-sport på Højskole - gaming for alle mellem 16-19 år

Counter-Strike, League of Legends eller dit yndlingsspil? Alle kan være med til esport på EUH om du har spillet hele dit liv eller aldrig har rørt et keyboard. Læs mere her.

PERSONLIG POWER

Yoga og mindfulness på højskole - giver dig motivationen tilbage

Bevæg din krop og find din indre ro. I faget Personlig Power får du dine kræfter og motivation igen til at give den en skalle i hverdagen.

IDRÆT

Idræt Højskole for unge (16-19 årige) - Sport både inde og ude

I idræt vover vi os ud i Fodbold, TRX-træning, Lacrosse, Basketball, Kajakpolo og meget mere. Vi elsker hård men sjov træning.

DESIGN

Design på ungdomshøjskole - En højskole for de 16-19 årige

Design kan være mange ting; mode, collager, origami, tekstiltryk, bæredygtighed og identitet. Få ansvar for dit eget projekt og før det ud i livet.

EVENT & PROJEKTSTYRING

Design sociale arrangementer og events på ungdomshøjskole

Du bliver præsenteret for forskellige redskaber, som kan sikre, at du får tænkt din idé igennem fra a-z, får den planlagt for dernæst at gennemføre den, med succes.

 
kunst.jpg

KUNST

Kreativ Højskole - Et ophold fyldt med kreativitet for 16-19 årige

Fordyb dig i Tegning, Foto, Akrylmaling, Collage og udfold dit kreative talent. I faget kunst er der plads til eksperimenter og fordybelse. Læs mere her

FILM

Film Højskole for unge - YouTube og filmanalyse

I filmfagene skal vi først og fremmest se og analysere en masse film, men vi skal også selv på banen og lege med bl.a. at skabe korte film til YouTube. Læs mere her

BÆREDYGTIGHED

Bæredygtighed på højskole for unge - red verden

Anlæg og dyrk en stor skovhave, søsæt bæredygtige projekter og prøv gorilla gardening. I Grøn Aktivisme gør du noget for fremtiden og verden. Læs mere om faget her.

FILOSOFI & PSYKOLOGI

Filosofi & Psykologi Højskole - En højskole for de 16-19 årige

Vi skal dykke ned i nogle livets store spørgsmål - Hvad er kærlighed og hvordan opstår ondskab?

MUSIK

Musik Højskole - Et ophold fyldt med musik

Elsker du musik - Så læs her? I faget musik skal vi spille pop, jazz, soul, funk og meget mere. Hvis du ikke allerede har musik i blodet, får du det her. Klik og se video om faget.

POLITIK & SAMFUND

Politik og Samfund Højskole - Et Højskoleophold for unge

I faget Politik og Samfund er der plads til holdning, ideer og diskussioner. Læs mere om de spændende emner vi tager op i Politik og Samfund her

43109632_1570858003060107_581376840589901824_o.jpg

FÆLLESFAG & MEDBORGERSKAB

Livsoplysning og demokratisk dannelse på højskole for unge

Vi har alle fællesfag og medborgerskab sammen og laver noget nyt hver uge. Forskellige lærere står for undervisningen og vi bliver klogere på alt fra fælleskaber til bæredygtighed. Vi er også tit ude af huset.