PÅ EUH MØDER VI FØRST KL. 10

MØDETIDER

Vi har indført senere mødetider, end du sikkert er vant til. Det har vi gjort, fordi det viser sig, at I unge mennesker lærer bedre klokken ti end klokken otte. Vi begynder undervisningen kl. 10.00, men møder kl. 9.00 til morgenmad.

Lad nu de unge sove længe

Få friskere og glade teenagere i undervisningen ved at lade dem møde senere. Det kan man dokumentere på Egå Ungdoms-Højskole.
SIGNE GAD lærer i alexanderteknik stiller spørgsmål om hvorvidt det er hensigtsmæssigt, at teenagere partout skal starte kl. 8 i skolen, da hun mener det er et levn fra fortiden. Det var dengang vi levede i et bondesamfund og de unge først skulle op og malke køer skriver hun i Politiken, fredag den 7. november 2014.

- Ny forskning dokumenterer, at unge mennesker ikke er soveklare før 22.30 – 23.00. Så det hjælper ikke, at bede de unge om bare gå i seng før. Det beskriver den hollandske professor Everline Crone i bogen ’Teenagehjerners udvikling’. Den problemstilling kan de fleste forældre til teenagere nikke genkende til, siger forstander på Egå Ungdoms-Højskole Erling Joensen.

Derfor prøvede man med en forsøgsordning på Egå Ungdoms-Højskole. Hvilket gav så gode resultater, at de senere mødetider nu er permanent indført. Han hører fra skolens medarbejdere, at eleverne er langt mere udhvilede, selvsikre og dermed har de også fået gladere medarbejdere, bekræfter skolens forstander Erling Joensen.
 

ELEVERNE OPLEVER SUCCES

Det er stor enighed blandt eleverne på Egå Ungdoms-Højskole, at de nye mødetider skaber grobund for mere viden. To af skolens elever beskriver det således:

- Jeg gik før på gymnasiet hvor man skulle møde kl. 08.00 ligesom i folkeskolen. Her møder vi kl. 09.30 hvilket for mig personligt gør, at jeg er langt mere klar i hovedet foruden, at være meget mere deltagende og aktiv i timerne, siger Sofie Liljedahl eftertænksomt.

- Jeg er absolut B-menneske med stor B. Jeg kan sidde langt ud til de sene nattetimer og arbejde med musik eller læse. Her er ro og her fordyber jeg mig bedst. Derfor er jeg absolut stor tilhænger af, at andre uddannelsesinstitutioner skal gøre ligesom Egå Ungdoms-Højskole og lade os unge møde senere, smiler Louis Leidecker

 

 

Egå Ungdoms-Højskole er first movers med hensyn til, at lade de unge møde senere og forstander Erling Joensen mener klart, at andre uddannelsesinstitutioner med teenagere skulle forsøge sig med denne ordning om senere mødetider. Han henviser i øvrigt til skolens lærer, Lars Andreassen, cand. mag. Idéhistorie og kognitiv semiotik. Han var stor fortaler for at få indført de nye mødetider på Egå Ungdoms-Højskole.

- Jeg oplevede en radikal mærkbar forskel på eleverne efter vi ændrede vores mødetid. Det var langt mere glade og motiverede unge mennesker, som i dag møder til timerne. De er mere vågne og engagerede hvilket kan ses ved, at jeg kan lægge mere indhold i timerne, siger en glad og tilfreds Lars Andreassen. Han har desuden skrevet om værdien af, at lade teenagerne møde senere.

HØR OG LÆS MERE OM
EGÅ UNGDOMS-HØLSKOLE SØVN I MEDIERNE HERUNDER

JyllandsPosten - Læs hvad JyllandsPosten skriver her

TV2 nyhederne - læs TV2's artikel her.

Lokal avisen Aarhus - Læs artiklen her

Læs nedenfor en artikel med Ph.d og forfatter til bogen "Jeg er B-menneske", Camilla Kring, der har gjort det til hendes livs mission at gøre op med 8-16 samfundet.
I artiklen beskriver hun det som en succes at vi på Egå Ungdoms-Højskole først møder kl. 10
Politikken 22.8.15 - Camilla Kring