HVAD ER EN UNGDOMSHØJSKOLE?

En ungdomshøjskole er en højskole for unge imellem 16-19 år og er en alment dannende skole for dig, der ønsker at fordybe dig i kreative, teoretisk eller praktiske fag. Her kan du finde ud af, hvad du har lyst til, hvad du er god til og lære dig selv bedre at kende. En højskole er en fri skoleform uden lektier, karakterer og eksamener med en lang tradition for at ruste unge mennesker til livet og til at indgå i forpligtende fællesskaber. En ungdomshøjskole er en højskole for unge imellem 16-19 år. Du bor på skolen i 20 uger (efterårskursus) eller 25 uger (forårskursus) – eller du kan tage to kurser efter hinanden på i alt 45 uger. Det sociale og faglige miljø er intenst, og underviserne er engagerede og møder eleverne i øjenhøjde. Sådan er det også på Egå Ungdoms-Højskole. 

Venskaber og vejledning

Højskoler er kostskoler, hvor man kommer meget tæt på hinanden og lærer sig selv bedre at kende. Der opstår stærke venskaber, og der er også tid til fortrolige snakke imellem elever og undervisere. Under opholdet får du professionel og kyndig uddannelsesvejledning. Det kan ruste dig til at tage de valg bagefter opholdet, som er de rigtige for dig.  

16-ÅRS-DISPENSATIONEN

Hvis du er 16 år, men endnu ikke fyldt 16 ½  den dag kurset starter, så fortvivl ikke. Der findes også en vej ind på skolen for dig. Kontakt os for at høre mere om dette, eller om skolen i det hele taget på tlf. 86 22 01 26. 

 

LAD CLARA OG FREJA FORTÆLLE DIG MED EGNE ORD HVAD EN UNGDOMSHØJSKOLE ER I VIDEOEN HERUNDER.

 

følg os på instagram @egaa_ungdomshojskole